loading...
وبگاه تفریحی و عاشقانه انیس پیک
آخرین ارسال های انجمن
anis بازدید : 364639 دوشنبه 01 تیر 1394 نظرات (76)

روش تهیه آبجو


(تهیه شده توسط دوست عزیزم ع.س)


چند هزار سال پیش در مصر باستان از نوعی نوشیدنی تحت عنوان آب جو استفاده می شد و هم زمان با آن , مصرف یک نوشیدنی با همان خصوصیات که البته از ارزن تهیه می شد , درمیان قبایل آفریقائی رواج پیدا کرد. به تدریج این نوشیدنی الکلی در تمان نقاط دنیا رایج و در همه کشور ها تولید شد. پیش از انقلاب نوع الکی ماء الشعیردر ایران تولید می شده است


پنج شنبه 23( آپریل) روز آبجو بود و به این خاطر نتیجه تحقیقات روی آبجو و اثرات نوشیدن آن منتشر شده است. این تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن آبجو دست کم دارای 20 نکته مثبت می باشد. که قبل از طرز تهیه با هم آنها را مرور می کنیم :


 . آبجو، ضد سکته قلبی1


آبجو، ضد لخته شدن خون . 2


آبجو، ضد فشار خون .3


 آبجو، ضد دیابت.4


 آبجو، دوای حافظه. 5


 آبجو، محافظ استخوان.6


آبجو، طولانی کننده عمر .7


 آبجو، ضد اسهال. 8


آبجو، ضد استرس . 9


 آبجو ضد سنگ کلیه و مثانه. 10


آبجو، داروی بی خوابی.11


 آبجو ضد سرطان. 12


آبجو، دوست پوست . 13


 آبجو ضد سرماخوردگی. 14


 آبجو، مفید برای خانم های حامله.15


 آبجو، شربت اشتها.16


 آبجو، دوای ترش کردن معده. 17


آبجو، دافع تشنگی . 18


آبجو، کلید لاغری . 19


 آبجو زیبا کننده مو. 20


در آخر اینکه با تمام اینها نوشیدن هرگونه نوشیدنی الکلی اگر با اعتدال همراه نباشد، به الکلیسم می انجامد که ضایعه ای بسیار بزرگ است .


نوشیدن مشروب در سنین پایین لطمات خطرناک و جبران ناپذیری به سلولهای مغز، اعصاب و اعضای گوارشی وارد می کند .


 



روش تهیه :


مواد و وسایل مورد نیاز :

 


6عدد دلستر با هر طعمی که می خواهید ( دلستر خیلی بهتر است که بهنوش باشد )   


4 لیوان سر ریز شکر ( ترجیحا شکر بسته بندی به خاطر نداشتن گرد و خاک )


2 قاشق غذا خوری مخمرنان برای فرآیند تخمیر( می توان از نانوایی یا عطاری تهیه کنید ) ( ترجیحا بسته بندی )


ظروف : (تشت یا قابلمه بزرگ – قیف – لیوان – ملاقه – قاشق و....  )


سشوار برای خشک کردن وسایل



 


این کار باید خیلی تمیز انجام شود پس دستهای خود را به خوبی می شوریم و سپس خشک می کنیم .


تمام وسایل را خوب شسته و تشت (که باید طرفیت 10 لیتر را داشته باشد) را پس از شستن با آب جوش هم شستشو می دهیم و سپس با سشوار خوب خشک میکنیم .


دلسترها را در تشت خالی می کنیم و میگذاریم کف دلستر ها کمی بخوابد سپس 4 لیوان شکر را به آرامی به آن اضافه کرده و به وسیاه ملاقه به آرامی و  خوب هم می زنیم . باید آن قدر محلول را هم بزنیم تا مطمئن شویم که تمام شکر حل شده است .


در یک لیوان تا نصفه آب جوشیده (نه آب جوش , به حدی که دست را نسوزاند ) می ریزیم . دو قاشق مخمر را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا حل شود ( مخمر ها اگر بر روی آب می آیند باید هم بزنیم که ته نشین شوند )


نکته : اگر آب زیاد داغ باشد ممکن است مخمرها فعال نگردند و کشته شوند و در اینصورت عملیات تخمیر صورت نگیرد .


محلول مخمر را می گذاریم 20 دقیقه بماند ، سپس آن را داخل تشت یا قابلمه ریخته و هم می زنیم ( مخمر را که اضافه میکنید کمی رنگ محلول تغییر میکند که طبیعی است .


برای نگهداری از آبجو، بهترین حالت استفاده از بطری 1.5 یا 2.25 لیتری نوشابه های گازدار است چون قابلیت بالایی در تحمل فشار گاز دارند، در غیر این صورت از بطری خود دلسترها استفاده میکنیم . پس به هیچ وجه نمی توانیم از ظروفی مانند بطری های آب معدنی و… استفاده کنیم چون نمی توانند فشار را تحمل کنند.


محتوای تشت یا قابلمه را به کمک لیوان وقیف به آرامی داخل بطری ها می ریزیم تا حدی که سرشان به اندازه ی یک بند انگشت خالی بماند که اصطلاحا هد اسپیس گفته می شود . باز هم تاکید می شود دستی که به محلول می خورد، تشت یا قابلمه و ظروف نگهداری و قیف و لیوان باید خوب شسته شده باشند .


پس از ریختن محلول داخل بطری ها در آنها را نمی بندیم . بطری ها را در حالی که درشان باز است در مکانی نسبتا گرم (حدود 30 تا 40 درجه سانتی گراد)، مثلا با فاصله از شوفاژ یا بخاری می گذاریم. باید حواسمان باشد که ذرات خارجی و آلودگی ها وارد بطری ها نشوند. مثلا گذاشتن بطری ها در کارتن ایده ی خوبی است. در ضمن بطری ها نباید بیشتر از حد مجاز گرم شوند پس باید آنها را از بخاری یا شوفاژ فاصله داد .


پس از گذشت 24 ساعت محلول داخل بطری ها کف می کند و از آن بیرون می زند عملیات تخمیر شروع شده ممکن است محلول زودتر از 24 ساعت کف کنند. به هر حال باید 24 ساعت صبر کنیم، سپس اطراف درها را با پارچه ی تمیزی پاک کرده و در آنها را محکم می بندیم .


وقتی در بطری ها را محکم بستیم دیگر گازی تولیدی نمی تواند از آنها خارج شود. آبجوها باید حداقل 10 روز بمانند تا آماده شوند. ممکن است در دمای بالا آبجو ها ظرف یک هفته برسند و یا ممکن است این اتفاق در دمای پایین 20 روز طول بکشد. اما باید توجه داشت که نباید به منظور آماده شدن سریع تر آبجو ها آنها را بیش از حد گرم کنیم و به منبع گرما نزدیک کنیم زیرا احتمال انفجار بطری ها در این صورت بالا می رود اما بعد از گذشت چند روز در صورتی که در فصل گرم قرار نداشتید مس توانید از حمام آب گرم نیز استفاده کنید باز هم تاکید میشود که بیش از حد نباید بطری ها گرم شوند .


در هفته ی اول تخمیر آبجوها باید هر روز به بطری ها سر بزنیم و گاز آنها را خارج کنیم . این کار باید به گونه ای صورت بگیرد که به هیچ عنوان هوا وارد بطریهای آبجو نشود ( خیلی خیلی مهم ) . زیرا در این صورت آبجوها ترش خواهند شد. به این منظور روزی یک بار در بطری ها را شل می کنیم تا گاز آنها کم شود. این کار را چند بار انجام می دهیم و اجازه نمی دهیم کف آبجو به در بطری برسد و خارج شود تا فشار گاز درون بطری کم شود. بطری ها به دلیل وجود فشار بسیار زیاد احتمالا ورم خواهند کرد و سطح آبجو در آنها پایین می رود. ولی ورم کردن بطری ها نگرانی بابت انفجار آنها به وجود نمی آورد و تنها خطر از جانب در بطری ها است که ممکن است در اثر باز و بسته شدن زیاد هرز شوند یا شل بسته شده باشند. ولی به هر حال اگر به بطری ها سر نزنیم مخصوصا در دو روز اول بطری ها مطمئنا منفجر خواهند شد . دقت کنید ترس از انفجار بطری ها نباید باعث شود که در آنها را زیاد باز و بسته کنیم. هر 24 ساعت یک بار کافی است ( ولی در 2 روز اول  بهتر است این کار را پس از گذشت 12 ساعت بکنیم )


این نکته مهم را هم  به خاطر داریم که در طول عملیات هواگیری در بطری ها به هیچ وجه نباید کاملا باز شود یا هوا بکشد .


پس از گذشت حدود 10 روز وقتی بطری ها را هوا گیری می کنیم متوجه می شویم که مثل دفعات قبلی هنگام انجام این کار ,  مخمرهایی که ته ظرف رسوب کرده اند بلند نمی شوند . اصطلاحا لرد آبجو نمی جوشد , حالا آبجو ها رسیده اند. در آنها را باز کرده، یک قاشق غذاخوری شکر داخل هر یک ریخته و آنها را درون یخچال می گذاریم . ( برای ریختن شکر باید حتما دو نفر باشید زیرا به هنگام اضافه کردن شکر , وقتی شکر را اضافه میکنید آبجو به شدت می جوشد , پس یک نفر باید  شکر را اضافه کرده و نفر بعد خیلی سریع درب آبجو را ببندد , در غیر اینصورت آبجو میجوشد و میریزد و زحمت هایتان به هدر میرود چرا که بخش زیادی از آن به هدر رفته است )


خوب است آبجوها قبل از باز کردن در بطری حدود یک هفته در دمای عادی بمانند تا جا بیافتند. ولی این زمان نباید بیشتر از یک هفته شود چون ممکن است خراب شوند .


این آبجو بین 8 تا 15 درصد الکل خواهند داشت. همچنین گاز آن خیلی بیشتر از آبجو کارخانه ای است، بهتر است پس از ریختن آنها در لیوان کمی یخ به آنها اضافه کنیم و بگذاریم چند دقیقه بمانند که گاز آنها کم شود .


این آبجو را با هر طعمی که میخواهید میتوانید تهیه و تخمیر کنید . اما از طعم های فوق العاده خوشمزه آن میتوان به لیمو و توت فرنگی و هلو اشاره کرد .


منتظر دست آورد های بعدی ما باشید


نوش جان


 

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط Amir در تاریخ 1395/05/24 و 11:53 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت دوستان من شیش تا گرفتم 5 تاش منفجر شد و صدای بمب اتم داد کل اتاقم شد آبجو بازبون تمیزش کردم. با تشکر از سایت خوبتون.

این نظر توسط مي زدم و لولم در تاریخ 1395/05/23 و 15:01 دقیقه ارسال شده است

سلام دوستان
من با اين روش تا الان بيش از 5 بار درست كردم .. هر بار بهتر و حرفه ايي تر از قبل.. واقعا عالي ميشه.. حرف نداره... اما دوستان دنبال الكل خيلي بالا نباشيد ... اصالت آبجو به الكل 5 درصده.. با اين روش تا ده درصد الكل توليد ميشه....
تجربه : در نهايت اينكه بعد از تخمير اوليه در زمانيكه ميخواهيم يك هفته آخر بگذرد از نبات بجاي شكر استفاده كردم كه عالي شد .
تجربه بعدي:
دوستانيكه ميخواهند به ازاي هر نيم ليتر 5000 تومن خرج كرده باشند بهتر است از بالتيكا و يا پروستل استفاده كنند ... هر چند دلستر كلاسيك و سن ايچ و جوجو هم كاملا خوب است و جواب ميدهد..

این نظر توسط حسین در تاریخ 1395/05/22 و 0:07 دقیقه ارسال شده است

سلام دوست عزیز ممنون از زحمتت.یک سوال.من از همون روزی که گذاشتم اب جو رو که الان سومین روزه هر وقت برا هوا گیریش رفتم انگار بو ترش میداد ایا این طبیعی هستش یا نه؟؟اگه نه باید چیکار کنم..تمام مراحلم طبق دستور شما بود هوا گیری هم درست انجام دادم

این نظر توسط ahmad در تاریخ 1395/05/21 و 14:00 دقیقه ارسال شده است

باسلام خدمت نویسنده و دوستان محترم.
یسوال داشتم اینکه میشه لطف کنین بگین 4 لیوان شکر تقریبا چند گرم میشه اخه لیوان داریم تا لیوان
دو قاشق غذا خوری مخمر لازمه یا رو قاشق چایی خوری
باتشکر

این نظر توسط نیما در تاریخ 1395/05/21 و 12:45 دقیقه ارسال شده است

دمت گرم داداش. من از وقتی از این آبجوها درست کردم و خوردم دیگه واقعا دوست ندارم به هیچ مشروب دیگه ای لب بزنم و ناراحتم که چرا زودتر اینو امتحان نکرده بودم.

این نظر توسط ا ل در تاریخ 1395/05/18 و 9:34 دقیقه ارسال شده است

با سلام
طبق فرمولی که شما نوشتید من رفتم جلو واقعا طمع ابجو حرف نداشت در خارج هم من چنین ابجویی نخوردم پیک ابجوها را به افتخار شما نویسنده عزیز بالا زدیم واقعا دمتان گرم ودر ضمن یک نکته جالب متوجه شدم خدمت شما نویسنده عزیز وسایر دوستان طرفدار مشروبات الکلی عرض کنم که با اتمام مراحل فوق بطریها هرچقدر بیشتر در یخچال نگه داری شود گیرایی ابجو خیلی بالا می رود
با تشکر از نویسنده عزیز و جمع دوستان

این نظر توسط ali در تاریخ 1395/05/13 و 12:54 دقیقه ارسال شده است

این ورئو به طور کامل و دقیق توضیخ داده خودتونو خسته نکنید

https://www.youtube.com/watch?v=JC_o1XFACg4

این نظر توسط hamed در تاریخ 1395/05/08 و 22:48 دقیقه ارسال شده است

حاجی توجه کردی که هیچ کجا توضیح ندادین که این چهار لیوان شکرو اون مقدار مخمرو ....کلن این اندازه ها برا شش تا دلستر یک لیتریه یا شش تا یک ونیم لیتری,ممنون میشم جواب بدین,منتظرم,

این نظر توسط علی در تاریخ 1395/05/04 و 7:49 دقیقه ارسال شده است

سلام دوستان .این دستور کمی مشکل داره . چون مرحله اول تخمیر نباید در بطری انجام بشه . چون در هد تخمیر ((زمان اوج تخمیر ))احتمال ترکیدن بطری زیاد است . و ترکیدن بطری پلاستیکی صدای وحشتناکی ایجاد میکند .ودیگر امکان جداکردن رسوبات تخمیر وجود ندارد . ابتدا 6 عدد ماالشعیر (( هوفن یا ایستک )) تهیه کنید . یک عدد را در تشت خالی کرده و حدود 280-300 گرم شکر به آن بیفزایید . نصف لیوان از ان برداشته کمی گرم کنید . حدود 35 درجه سپس 4گرم مخمر حدود یک قاشق چایخوری مخمر به ان بیفزایید و نیم ساعت صبر کنید . زمانی که روی آن کف کرد به محتویات تشت اضافه کنید. در این مدت باقی بطری ها را در دبهای ده لیتری که درب آن محکم شود ارام بریزید که کف نکند . و گاز آن خارج نشود . سپس مواد تشت را به ان بیفزایید و کمی هم بزنید . دبه را درجایی با دمای حدود 22-27 درجه و تاریک قرار دهید . درب ان را 24 ساعت باز بگذارید که اکسیژن گرفته و مخمر تکثیر شود . سپس درب آن را محکم کنید . و قفل هوا را نصب کنید . پس از چند روز زمانی که حبابی از قفل هوا خارج نشد باید محتویات دبه را با شیلنگ آکواریومی به داخل بطری ها سیفون کنید ولی مواظب باشید رسوبات به داخل آنها وارد نشود . اگر میخواهید کف بیشتری کند باید به ازای هر لیتر آبجو حداکثر 4.5 گرم شکربه داخل هر بطری افزود .د رب بطری ها را بسته و یک هفت در دمایی حدود 15-22 درجه استراحت دهید . و سپس در یخچال بگذارید و هرزمان میل دارید استفاده کنید .
ماالشعیر شما حتمی باید کلاسیک یا تلخ باشد . زیرا طعم دارها دارای مواد افزودنی خاصی اند که یا از تخمیر جلوگیری میکنند و یا باعث فساد آبجو میشوند .
قفل هوا \" درب بشکه را سوراخ کوچکی کرده و شیلنگ آکواریومی به قطر یک سانت و طول 50 سانت را حدود 5 سانت داخل سوراخ درب بشکه فرو برید . و دور سوراخ را با چسب قطره ای یا اکواریم آبندی کنید . سر دیگر را در یک لیوان آب قرار دهید . اینگونه گاز دی اکسید کربن حاصل از تخمیر از بشکه خارج شده و از شیلنگ خارج میشود . ولی هوای بیرون وارد بشکه نمیشود . موفق باشید .
شکل آن را میتوانید سرچ کنید و ببینید .

این نظر توسط Simin در تاریخ 1395/05/04 و 5:05 دقیقه ارسال شده است

سلام دوستان
اول ممنون از اين دستورالعمل خوب و اينكه من سه مرتبه تا الان درست كردم و هر بار هم عالي شده.
و بعد هم اينكه براي دوستاني كه سوال دارن:
١-وقتي توي ٢٤ ساعت اول كف نميكنه شيشه ها و در واقع فعال نميشه مخمر توش نگران نباشيد بعد از ٢٤ ساعت كافي در بطري روكه ميبنديد تكونش بديد تا هم بخوره اگه فرداي اون روز گاز توليد كرده بود در زمان گاز گيري همه چيز مرتبه😊
٢-بعد ١٠ روز٣،٤ روز توي يخچال قرار بديد و بعد از اون ٣،٤ روز در دماي اتاق بمونه كافي(مزه بهتري داره،ولي بعد يخچال ميشه هم ميشه مصرفش كرد)
٣-اگه ميخواد شفاف باشه حتما تمامي ظرفاتون رو قبل ازشروع كار بشوريد
٤- لردش رو لازم نيست بگيريد و در واقع صافش كنيد.كافي در زمان مصرف زياد تكون نديد بطري رو و به آرومي در ليوان بريزد


کد امنیتی رفرش
صفحه قبل 1 2 3 4 5 6 7 8 صفحه بعد
درباره ما
Profile Pic
بهتریــــن وبسایت تفریـــــحی 💞💞💞 اس ام اس،آهنگ،شعر،داستان،رمان،عکس و ...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
  • شنبه 11 دی 1395
  • جمعه 12 شهريور 1395
  • يکشنبه 06 تير 1395
  • يکشنبه 16 خرداد 1395
  • پنجشنبه 06 خرداد 1395
  • جمعه 10 ارديبهشت 1395
  • يکشنبه 05 ارديبهشت 1395
  • سه شنبه 31 فروردين 1395
  • يکشنبه 29 فروردين 1395
  • شنبه 28 فروردين 1395
  • پنجشنبه 19 فروردين 1395
  • پنجشنبه 20 اسفند 1394
  • شنبه 15 اسفند 1394
  • يکشنبه 11 بهمن 1394
  • جمعه 09 بهمن 1394
  • پنجشنبه 08 بهمن 1394
  • شنبه 9 آبان 1394
  • چهارشنبه 6 آبان 1394
  • پنجشنبه 02 مهر 1394
  • شنبه 21 شهريور 1394
  • شنبه 27 تير 1394
  • پنجشنبه 25 تير 1394
  • چهارشنبه 24 تير 1394
  • يکشنبه 21 تير 1394
  • پنجشنبه 18 تير 1394
  • چهارشنبه 17 تير 1394
  • سه شنبه 16 تير 1394
  • دوشنبه 15 تير 1394
  • شنبه 13 تير 1394
  • دوشنبه 01 تير 1394
  • يکشنبه 31 خرداد 1394
  • شنبه 30 خرداد 1394
  • جمعه 29 خرداد 1394
  • پنجشنبه 28 خرداد 1394
  • چهارشنبه 27 خرداد 1394
  • سه شنبه 26 خرداد 1394
  • دوشنبه 25 خرداد 1394
  • يکشنبه 24 خرداد 1394
  • شنبه 23 خرداد 1394
  • جمعه 22 خرداد 1394
  • پنجشنبه 21 خرداد 1394
  • چهارشنبه 20 خرداد 1394
  • سه شنبه 19 خرداد 1394
  • دوشنبه 18 خرداد 1394
  • يکشنبه 17 خرداد 1394
  • جمعه 15 خرداد 1394
  • پنجشنبه 14 خرداد 1394
  • چهارشنبه 13 خرداد 1394
  • دوشنبه 11 خرداد 1394
  • يکشنبه 10 خرداد 1394
  • چهارشنبه 06 خرداد 1394
  • چهارشنبه 30 ارديبهشت 1394
  • سه شنبه 29 ارديبهشت 1394
  • دوشنبه 28 ارديبهشت 1394
  • پنجشنبه 24 ارديبهشت 1394
  • چهارشنبه 23 ارديبهشت 1394
  • سه شنبه 22 ارديبهشت 1394
  • دوشنبه 21 ارديبهشت 1394
  • يکشنبه 20 ارديبهشت 1394
  • شنبه 19 ارديبهشت 1394
  • جمعه 18 ارديبهشت 1394
  • پنجشنبه 17 ارديبهشت 1394
  • چهارشنبه 16 ارديبهشت 1394
  • سه شنبه 15 ارديبهشت 1394
  • دوشنبه 14 ارديبهشت 1394
  • يکشنبه 13 ارديبهشت 1394
  • شنبه 12 ارديبهشت 1394
  • جمعه 11 ارديبهشت 1394
  • پنجشنبه 10 ارديبهشت 1394
  • چهارشنبه 09 ارديبهشت 1394
  • سه شنبه 08 ارديبهشت 1394
  • سه شنبه 18 فروردين 1394
  • نظرسنجی
    چند سالتونه؟
    چه مطالبی مورد پسندتون هستند؟
    موقع تنهایی موسیقی های کدوم رپر رو گوش میدید؟
    عشقــــ...!
    و عشق را 
    کنار تیرک راه بند
    تازیانه می زنند
    عشق را در پستوی خانه نهان باید کرد...
    روزگار غریبی است نازنین...
    آنکه بر در می کوبد شباهنگام
    به کشتن چراغ آمده است 
    نور را در پستوی خانه نهان باید کرد
    عشقــــ که زوری نیست...♡

    لایق وفا باشی او جفا کند سخت است

    مثل یک غریبه اگر با تو تا کند سخت است

     مست دیدنش بشوی، غرق بوسه اش بکنی

     او برای یک لبخند پا به پا کند سخت است

     اسم کوچکش دایم ذکر هر شبت باشد

     او به نام فامیل ت اکتفا کند سخت است

     عاشقی که زوری نیست، چاره غیر دوری نیست!

     او برای این دوری هی دعا کند سخت است...

    دوستت دارم....

    حتی یک بار نگفتی: دوستت دارم 


    فکر کن...! کنکور بدهی اما نتیجه اش اعلام نشود! 

    آمار سایت
  • کل مطالب : 331
  • کل نظرات : 137
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 150
  • آی پی امروز : 118
  • آی پی دیروز : 361
  • بازدید امروز : 244
  • باردید دیروز : 531
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 3
  • بازدید هفته : 2,214
  • بازدید ماه : 7,967
  • بازدید سال : 58,602
  • بازدید کلی : 1,118,784
  • تنهایے

    تنـہــایے بــכ اωـت! 

    امـا بـכتـر از آن، 

    ایـטּ اωـت ڪـہ بـפֿـواهے تنــہــایے ات را با آכҐ هـاے مجـازے پر ڪنـے؛ 

    آכҐ هایے ڪــہ بـوכ و نبـوכشاטּ بـہ روشـטּ یا פֿـامـوش بوכטּ یڪ چراغبـωـتگے כارכ !

    نیستی...

    میان این همه مهمان ، 


    چقــدر تنهایم ! 

    وقتی ، 

    در بین این همه کفش ... 

    کفش های تو 

    .... نیست ! 

    بال های عاشق من...

    آن پرنده که در آسمان می بینی کبوتر نیست ! 


    " دوستت دارم "های جَلد من است که دارد بال بال می زند...